Blomkålris
Lett tilbehør til kjøtt, fisk eller til salat.
Lett
20 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Blomkål
Brokkoli
Sitronsaft
Kvitløksfedd
Salt
Pepar
Rapsolje
Framgangsmåte
- Skyll blomkålen/brokkolien.
- Rasp eller finhakk blomkål/brokkoli.
- Finhakk kvitløk.
- Steik på steikepanne ved middels svak varme til den blir så mjuk du vil ha den. Bruk litt olje.
- Press over sitronsaft og riv gjerne over litt sitronskall for meir smak. Pass på å ikkje få med det kvite på sitronskalet (det smakar bittert).
- La alt blande seg godt saman og smak til.
- Server med finhakka persille på.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 199/48
Fett 2,9 g
-derav metta fett 0,3 g
Karbohydrat 2,2 g
Protein 2,2 g
Salt 0,9 g
-derav sukkerartar 2,07 g
Tilsett sukker 0 g
Kostfiber 2,2 g