Blomkålris
Lett tilbehør til kjøtt, fisk eller til salat.
Lett
20 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Blomkål
Brokkoli
Sitronsaft
Kvitløksfedd
Salt
Pepar
Rapsolje
Framgangsmåte
- Skyll blomkålen/brokkolien.
- Rasp eller finhakk blomkål/brokkoli.
- Finhakk kvitløk.
- Steik på steikepanne ved middels svak varme til den blir så mjuk du vil ha den. Bruk litt olje.
- Press over sitronsaft og riv gjerne over litt sitronskall for meir smak. Pass på å ikkje få med det kvite på sitronskalet (det smakar bittert).
- La alt blande seg godt saman og smak til.
- Server med finhakka persille på.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 2,9g
Fett 0,3g
-derav metta fett 2,2g
Karbohydrat 2,2g
Protein 0,9g
Salt 2,07g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 2,2g
Kostfiber