Blomkålris

Lett tilbehør til kjøtt, fisk eller til salat.

6754 B24305 B24 D009108 A5 F9 B67 DDAE6
Lett 20 min
Ingrediensar
Antal porsjonar
Blomkål
Brokkoli
Sitronsaft
Kvitløksfedd
Salt
Pepar
Rapsolje
Framgangsmåte
  1. Skyll blomkålen/brokkolien.
  2. Rasp eller finhakk blomkål/brokkoli.
  3. Finhakk kvitløk.
  4. Steik på steikepanne ved middels svak varme til den blir så mjuk du vil ha den. Bruk litt olje.
  5. Press over sitronsaft og riv gjerne over litt sitronskall for meir smak. Pass på å ikkje få med det kvite på sitronskalet (det smakar bittert).
  6. La alt blande seg godt saman og smak til.
  7. Server med finhakka persille på.
Du kan blande inn ei halv grovriven søtpotet for fin farge.
Næringsinnhald
PR. 100g
Energi kJ/kcal 2,9g
Fett 0,3g
-derav metta fett 2,2g
Karbohydrat 2,2g
Protein 0,9g
Salt 2,07g
-derav sukkerartar 0g
Tilsett sukker 2,2g
Kostfiber